NVZ Verenigingsbureau

Hans-Razenberg.webp
Hans Razenberg

Directeur

Hans is gepromoveerd chemicus, regisseur en directeur van de vereniging en woont in Utrecht. Hij heeft veel interesse: verslinden van boeken, luisteren naar muziek en bezoeken van theater, popconcerten maar ook opera’s. Daar deelt hij graag tips over. De afgelopen decennia heeft hij veel ervaringen opgedaan over vrijwel alle voor de chemische industrie relevante wet- en regelgeving. Na meer dan 25 jaar NVZ gaat Hans de komende jaren wat minder werken. Dat kan ook, want zoals Hans zelf zegt: “Ik heb fantastische medewerkers, ervaren en behulpzaam en net als ik zijn ze er wanneer de leden ze nodig hebben”.

Lisa-Sligting.webp
Lisa Sligting

Sustainability Manager

Lisa is sinds 2018 werkzaam bij de NVZ en verantwoordelijk voor de onderwerpen gerelateerd aan duurzaamheid. Zo houdt zij zich onder andere bezig met verpakkingen, duurzaamheidskeurmerken en de Europese Green Deal.

Op weg naar een duurzamere wereld is het belangrijk dat we met elkaar in gesprek blijven en ons waar nodigen verenigen. Als duurzaamheidsmanager bij de NVZ faciliteert Lisa de dialoog tussen stakeholders en zoekt zij duurzame samenwerkingen op. 

Marten-Kops.webp
Marten Kops

Technisch Directeur

Marten houdt als technisch directeur het overzicht van de wet- en regelgevingszaken waar NVZ-leden mee te maken hebben. Hij heeft ook een aantal specifieke dossiers onder zijn hoede, waaronder REACH en CLP, en geeft daar graag een cursus over. Het begrijpelijk maken van complexe wetgeving en het bijdragen aan verbetering van die wetgeving is dan ook zijn passie.

Chuchu-Yu.webp
Chuchu Yu

Manager Scientific & Regulatory Affairs

Chuchu houdt zich als Manager Regulatory & Scientific Affairs bezig met kennisontwikkeling en -overdracht over hygiëne voor de professionele en consumentenmarkt. Hiernaast houdt hij de ontwikkelingen rondom de desinfectie- en conserveermiddelen bij. Ook is hij betrokken bij de PGS 15 en 31 (opslag van gevaarlijke stoffen).

Chuchu is in 2013 afgestudeerd als scheikundige aan de UvA.

Esther-van-Vliet.webp
Esther van Vliet

Officemanager

Esther is als officemanager verantwoordelijk voor al het functioneel reilen en zeilen van de vereniging. Ze heeft direct contact met de leden en houdt zich bezig met de optimalisatie en het beheer van de datasystemen van de NVZ. 

Haar achtergrond ligt in event- en projectmanagement, waardoor zij met gemak de praktische kant van evenementen op zich neemt.