We verwachten allemaal dat de openbare ruimten waarin we werken, eten, elkaar ontmoeten en reizen zowel schoon als veilig zijn. Aan deze verwachtingen wordt voldaan dankzij het werk van de bedrijven en verenigingen die deel uitmaken van het NVZ-netwerk.

De professionele hygiëne- en schoonmaakindustrie zorgt voor een schone omgeving. Waar nodig wordt daarbij ook desinfectie toegepast, in bijvoorbeeld openbare ruimten, ziekenhuizen en de levensmiddelenindustrie. Hierdoor wordt het contact met schadelijke micro-organismen, die ziektes en zelfs dodelijke infecties kunnen veroorzaken, verminderd of volledig voorkomen.

Onderstaande afbeelding laat zien hoe alomvattend de industrie is; van textielwasserijen tot aan de gezondheidszorg en levensmiddelenindustrie. Met een ruimte 7 miljard euro (cijfers over 2021) is de marktwaarde aanzienlijk.

Professionele schoonmaakindustrie in beeld

 

Elk jaar brengt de A.I.S.E. (overkoepelende Europese vereniging van de sector) een verslag uit waarin bovenstaande cijfers verwerkt zijn. De NVZ werkt hieraan mee en vertaalt het document jaarlijks. De brochure bevat ook informatie over het belang van hygiëne, desinfectie en voorbeelden van praktijkvoorbeelden. Lees daarom verder in de Professionele schoonmaakindustrie in beeld

Professionele schoonmaakindustrie in beeld