Het Hygiëneforum wordt sinds 2015 georganiseerd en was altijd een tweejaarlijks terugkerend event. Vanaf 2021 wordt het Hygiëneforum anders ingestoken en informeren wij continu over het belang van goede hygiëne. Dit doen wij in de vorm van een groot evenement in het najaar en losse activiteiten (webinars etc.). De partners NVZ - Schoon | Hygiënisch | Duurzaam, de Vereniging Schoonmaak Research (VSR) en Schoonmakend Nederland vormen gezamenlijk de achterliggende organisatie. 

Doel van het Hygiëneforum

Al jaren werken de NVZ - Schoon | Hygiënisch | Duurzaam, VSR en Schoonmakend Nederland aan het benadrukken van een goede hygiëne en het positief op de kaart zetten van het schoonmaakvak. Een goede hygiëne wordt bereikt door op de juiste plekken en op de juiste manier schoon te maken. Dit is niet alleen de taak van de professionele schoonmaker, maar van iedereen. Door COVID-19 is het belang van hygiëne en schoon voor de gezondheid en welzijn op de kaart gezet en dat moeten we vasthouden!

Wat doet het Hygiëneforum?

Informeren en activeren zijn de voornaamste doelen van het forum. Laten we met z'n allen het belang van hygiëne en schoon onderstrepen en vasthouden! Een pandemie zoals die van Covid-19 heeft laten zien dat men openstaat voor hygiënisch gedrag. Maar wat we ook zien, is dat de hygiëneregels langzaamaan samen met Covid-19 onze maatschappij weer verlaten. Dit moeten we voorkomen voor een gezonde toekomst. 

Laatste activiteit: Hygiëneforum 2021 in RAI Amsterdam!

Het forum werd dit jaar gehouden op 4 oktober in de Rai Amsterdam. Meer informatie kunt u vinden op de speciale hygieneforum website. Daar staat een sfeerverslag en de foto's.