Het Charter voor duurzaam schoonmaken is door Amazon erkend als een duurzaamheidsnorm in de sector. Bij winkelen op de website helpt dit klanten om duurzamere keuzes te maken voor schoonmaakproducten en wasmiddelen. Amazon-kopers kunnen nu specifiek zoeken naar producten die voldoen aan de productindustrienormen van het Charter en deze producten zullen het groene "Climate Pledge Friendly"-label op hun producten krijgen.

Charter Duurzaam schoonmaken op Amazon

Het Climate Pledge Friendly-programma van Amazon werd in 2020 gelanceerd als reactie op de vraag van klanten naar meer milieuvriendelijke winkelopties. Het omvat beauty-, mode-, kruidenierswaren-, huishoudelijke, kantoor- en elektronicaproducten. Het Charter voor duurzaam schoonmaken voegt zich bij meer dan 40 gerespecteerde klimaatcertificeringen van over de hele wereld.

"Climate Pledge Friendly is ontworpen als een eenvoudige manier voor onze klanten om duurzamer te winkelen en vormt een belangrijk onderdeel van onze toewijding om een ​​duurzaam bedrijf op te bouwen voor onze werknemers, klanten en gemeenschappen", aldus Zak Watts, directeur duurzaamheid in Europa bij Amazon.

Meer weten over het Charter? Lees verder op onze pagina: Duurzaam schoonmaken, wat doet de industrie?