Symbolen voor veilig gebruik

Het verstrekken van passende informatie over het gebruik van producten heeft meerdere voordelen. Consumenten worden namelijk geholpen om de optimale prestatie uit het product te krijgen en weten hoe ze het product veilig kunnen gebruiken. De koepelvereniging binnen onze industrie, A.I.S.E., heeft een set pictogrammen voor veilig gebruik ontwikkeld. Met deze Safe Use Icons wordt duidelijke gecommuniceerd richting consumenten over het gebruik van schoonmaak- en onderhoudsproducten. Dit soort communicatie zijn niet nieuw. Al sinds 2004 wordt er gecommuniceerd via etiketten op de verpakking en andere communicatiemiddelen. De afgelopen jaren (in 2011, 2012, 2019 en 2021) zijn er telkens updates verschenen.

De pictogrammen zijn gratis beschikbaar voor elk bedrijf dat zeep, wasmiddelen of onderhoudsproducten op de Europese markt brengt, op voorwaarde dat het gebruik van deze pictogrammen en berichten voldoen aan de wettelijke en technische richtlijnen.

Overzicht van symbolen voor veilig gebruik

Symbolen voor veilig gebruik downloaden

De symbolen voor veilig gebruik zijn in verschillende formats met en zonder tekst te downloaden op de website van A.I.S.E., evenals de gebruikersuitleg.